Praktijkaanbod

Huisartspraktijk Vaarkamp is een actieve praktijk met veel mogelijkheden tot diagnostiek en behandeling.

Allergietest

Een allergietest wordt gedaan om te onderzoeken of iemand overgevoelig is voor bijvoorbeeld graspollen, huisstofmijt of dieren. De test wordt in de praktijk gedaan door middel van kleine krasjes op de onderarm. De uitslag is direct bekend. Voor een allergietest maakt u een afspraak bij de assistente.

 
Audiogram

Met behulp van een audiometer met hoofdtelefoon wordt een gehoortest gedaan om precies te zien of en in welke mate iemand minder goed hoort. Dit is van belang bijvoorbeeld om te beoordelen of een hoorprothese noodzakelijk is. Voor een gehoortest maakt u een afspraak bij de assistente.

 
Chirurgische verrichtingen

Pukkels, vetbultjes, ingroeiende teennagels en allerlei andere hinderlijke of storende huidaandoeningen kunnen onder plaatselijke verdoving worden verwijderd, waarna meestal de wond wordt gehecht. Iets wat is weggehaald wordt altijd ter beoordeling opgestuurd naar het Leids Cytologisch Pathologisch Laboratorium (LCPL).

 
Cyriax injectietechnieken

Cyriax was een bekende Engelse arts, met een eigen methode voor onderzoek en behandeling van het bewegingsapparaat. Een locale injectie met een verdovend en/of een ontstekingsremmend geneesmiddel (corticosteroid) speelt daarbij een voorname rol.

 
Desensibiliseren

Om over een allergie, zoals bijvoorbeeld hooikoorts, heen te groeien duurt soms wel 25 jaar. Een andere mogelijkheid is om het afweersysteem voortdurend in contact te brengen met datgene waarvoor iemand allergisch is. Dan gaat de allergie vaak veel sneller over. Dat heet desensibiliseren. De beste manier is om elke maand iemand een kleine onderhuidse injectie te geven met het stofje dat de allergie veroorzaakt. Zo’n behandeling duurt tenminste 3 jaar.

 
Doppler (bloedvatenonderzoek)

Doppleronderzoek is een manier om met geluid de bloedcirculatie te meten. Dat gebeurt vooral aan de benen, bijvoorbeeld bij zogenaamde etalagebenen. Voor dit onderzoek maakt u een afspraak bij de praktijkondersteuner.

 
ECG registratie en beoordeling

Een elektrocardiogram (hartfilmpje) helpt om de hartfunctie te beoordelen en mogelijke hartafwijkingen op te sporen. Het ECG wordt gemaakt door de assistente en kan ter plekke beoordeeld worden.

 
Ouderenzorg

Ouderen reageren soms anders op medicatie en behandelingen. Vaak spelen verschillende omstandigheden een rol. Onze praktijkondersteuner kent de problemen die zich kunnen voordoen en zij is goed in staat om hulp en ondersteuning te bieden. Daarvoor is er een speciaal spreekuur ouderenzorg. U maakt hiervoor een afspraak bij de assistente of bij de praktijkondersteuner zelf.

 
Reizigersadvisering en vaccinaties

Wie verre reizen doet, moet zich goed voorbereiden. Een speciaal computerprogramma geeft up-to-date informatie over mogelijke gezondheidsrisico’s over de hele wereld. Alle benodigde inentingen zijn in de praktijk aanwezig. U krijgt een persoonlijk vaccinatiepaspoort. De meeste zorgverzekeraars kennen een vergoedingssysteem voor deze vaccinaties.

 
Rijbewijskeuring

Voor een rijbewijskeuring maakt u een afspraak bij de assistente. U dient urine mee te nemen en uw oude rijbewijs. Voor de keuring wordt het tarief gehanteerd van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

 
Stoppen met roken

Roken is bijzonder schadelijk voor de gezondheid. Onze praktijkondersteuner heeft een aantal motiverings- en begeleidingscursussen gevolgd op het gebied van SMR (Stoppen Met Roken) en geloof het of niet, maar het werkt: opvallend veel mensen zijn dankzij haar steun en betrokkenheid blijvend gestopt.

 
Spirometrie/longfunctie

Spirometrie is een meting van de longfunctie met behulp van een blaastest. Hierdoor kunnen longziekten als astma en COPD worden opgespoord. Bovendien kan het effect van een behandeling beter worden gecontroleerd en vervolgd. Voor een longfunctietest maakt u een afspraak bij de praktijkondersteuner.

 
Sportkeuringen

Op het gebied van sportkeuringen en blessurebegeleiding is de Stichting Sportgeneeskunde Haarlemmermeer al jaren actief. Keuringen zijn nuttig en soms verplicht zoals bij duiken, wielrennen, zweefvliegen, racelicenties, etc.. De keuringen vinden plaats op maandagavond volgens afspraak bij de assistente.

 
TeleDermatologie

Huidafwijkingen zijn gemakkelijk in beeld te brengen. TeleDermatologie is een systeem voor consultatie op afstand tussen huisartsen en dermatologen.
De huisarts maakt foto’s en stuurt die online naar de dermatoloog. Meestal dezelfde dag nog geeft de dermatoloog advies over de diagnose en de beste mogelijkheden om te behandelen. In ruim 60% van de gevallen is verwijzing niet meer noodzakelijk.
De kosten van TeleDermatologie worden vergoed door de zorgverzekeraar, maar komen ten laste van het eigen risico.

 
24-uurs bloeddrukmeting

Witte-jas-hypertensie is een bekend fenomeen. Soms heeft iemand bij de dokter een veel te hoge bloeddruk, terwijl er thuis niets aan de hand is. Om dit vast te stellen, maar ook om het effect van een ingestelde behandeling goed te kunnen beoordelen is er de 24-uurs bloeddrukmeting. U krijgt een apparaatje mee dat 24 uur lang, dus ook ’s nachts, de bloeddruk meet. De gegevens worden opgeslagen en vervolgens uitgelezen. Zo krijgt u een behandeling op maat. Voor 24-uurs bloeddrukmetingen maakt u een afspraak bij de assistente.

 
Verzekeringskeuring

Verzekeringskeuringen bijvoorbeeld voor hypotheek of arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen tijdens de openingstijden van de praktijk plaatsvinden, of anders in overleg met de assistente.

 
Wrattenbehandeling

Wratten zijn onschuldig, maar cosmetisch hinderlijk en erg besmettelijk. De beste behandeling is nog altijd vloeibare stikstof. Er is een twee-wekelijks wrattenspreekuur, waar u terecht kunt na afspraak met de assistente.

 
Consulent homeopathie

Naast de reguliere geneeskunde zijn er veel alternatieve geneeswijzen, waarvan overigens vele niet betrouwbaar zijn. Homeopathie is een van de oudste en stamt al uit de tijd van Hippocrates. Homeopathie is gebaseerd op de theorie dat een stof die bepaalde klachten veroorzaakt ook het beste middel is om dezelfde klacht te laten genezen, similia similibus curantur. Dokter F.Chr. Kusse is arts en klassiek homeopaat en als consulent aan de praktijk verbonden. Hij heeft een eigen praktijk in Amsterdam. Maar desgewenst komt hij ook naar de praktijk in Badhoevedorp. Een afspraak maakt u via de assistente of op telefoonnummer 020-6798586.